BitkiBalik.Com

Dikensiz Kaktüs Çeşitleri

Dikensiz Kaktüs Çeşitleri

Dikensiz kaktüs çeşitleri nelerdir? Kaktüsleri seviyor ama dikenlerinin batmasından nefret mi ediyorsunuz? O halde yazımızın devamını dikkatle okumalısınız. Bu yazımızda dikensiz kaktüs türleri ile ihtiyaçlarına göre dikensiz kaktüs bakımı hakkında kapsamlı bir liste bulacaksınız.

Kaktüsler can yakan dikenlere sahip olan bitkiler olarak kabul edilir. Kaktüs yetiştirmeyi düşünenler de dikenlerinden dolayı kaktüslere tedirgin yaklaşırlar. Ancak dikenli kaktüs türleri olduğu gibi, dikensiz kaktüs çeşitleri de bulunmaktadır.

Bu yazımızda dikensiz kaktüs var mı? Konusunu merak edenler için dikensiz kaktüs çeşitleri ve isimleri ile birlikte türlerin özellikleri hakkında bilgilere yer vereceğimiz kapsamlı bir rehber oluşturmayı amaçlıyoruz. Rengarenk çiçekleriyle göz dolduran dikensiz kaktüs ailesi hakkında daha fazla bilgi yazımızı dikkatle incelemenizi öneriyoruz.

Yazımızın alt başlıklarında dikensiz türlerin isimleri ve özelliklerini tek tek alacağız. Ayrıca dikensiz kaktüs bakımı hakkında merak edilen tüm püf noktalardan bahsedeceğiz. Dolayısıyla yazımızı dikkatle okumanızı tavsiye ederiz.

Dikensiz Kaktüs Türleri

Dikensiz Kaktüs Türleri

Dikensiz Kaktüs Çeşitleri ve İsimleri

Dikensiz kaktüs çeşitleri, farklı şekiller, boyutlar ve renklerde gelir. Bazıları yuvarlak ve küçükken, diğerleri uzun ve incedir. İşte, bu yazıda sizlere tanıtacağımız dikensiz kaktüsler ve isimleri:

  1. Lophophora williamsii (Peyote Kaktüsü)
  2. Astrophytum myriostigma (Papaz Takkesi Kaktüsü)
  3. Astrophytum asterias (Super Kabuto)
  4. Mammillaria albiflora
  5. Mammillaria hernandezii
  6. Mammillaria herrerae (Golf Topu Kaktüsü)
  7. Mammillaria humboldtii (Kartopu Kaktüsü)
  8. Mammillaria lasiacantha
  9. Mammillaria pectinifera
  10. Mammillaria plumosa (Tüylü Kaktüs)
  11. Mammillaria solisioides
  12. Opuntia aurea (Coombe’nin Kış Parıltısı)
  13. Pachycereus marginatus (Meksika Çit Sonrası Kaktüsü)
  14. Echinopsis subdenudata
  15. Echinocereus triglochidiatus inermis
  16. Echinocereus rigidisimus (Gökkuşağı Kaktüsü)
  17. Echinocereus viereckii (Morricalii varyetesi)
  18. Rhipsalis Kaktüsleri
  19. Hatiora Kaktüsleri “Paskalya Kaktüsü”
  20. Epiphyllum (Atlas Çiçeği)
  21. Blossfeldia liliputana
  22. Schlumbergera (Yılbaşı Kaktüsü)
Lophophora williamsii - Peyote Kaktüsü

Lophophora williamsii – Peyote Kaktüsü

Lophophora williamsii (Peyote Kaktüsü)

Peyote kaktüsü olarak da bilinen Lophophora williamsii, Meksika ve Amerika Birleşik Devletleri’nin güneybatısında yetişen, düşük ve yavaş büyüyen bir kaktüs türüdür. Peyote’nin dikkate değer bir özelliği, tuhaf şekilli düğümlü tüberkülleri ve pembemsi-mor çiçekleridir. Bu türün en önemli özelliği ise neredeyse dikenleri olmamasıdır.

Lophophora williamsii, parlak ışığı ve sıcak havayı seven türlerden biridir. Yine de peyote kaktüsü bakımı yapılırken, bitkinizi direkt güneş ışığından koruyun, perdenin arkasından sızan ışık yeterli olacaktır. Yazları yakıcı güneş ışığına maruz kalmamaları koşuluyla balkonda yetiştirebilirsiniz.

Yazın toprağı hafif nemli olacak şekilde, haftada bir-iki kez sulayabilirsiniz. Kışın sıcaklığın 10 santigrat derecenin altına düşmesi durumunda peyote kaktüsünüzü içeri almanız gerekir. Ayrıca kışın dinlenme dönemi başladığından sulama sıklığını birkaç haftada bir olacak şekilde düzenleyebilirsiniz.

Astrophytum myriostigma - Papaz Takkesi Kaktüsü

Astrophytum myriostigma – Papaz Takkesi Kaktüsü

Astrophytum myriostigma (Papaz Takkesi Kaktüsü)

Papaz Takkesi Kaktüsü olarak bilinen Astrophytum myriostigma, Meksika’nın kuzeyinde yetişen, dikensiz ve etli bir kaktüs türüdür. Bu tür, üzerinde beyaz yün benzeri bir doku ve parlak sarı çiçekler bulunan yeşil gövdesiyle dikkat çekicidir.

Bilimsel adındaki Myriostigma, noktalı anlamına gelmektedir ve üzerinde çok sayıda minik beyaz noktaları vardır. Güçlü kökleri olmayan papaz takkesi kaktüsü yetiştirilmesi zor gibi görünebilir. Fakat kendi haline bırakılarak çok müdahale edilmezse rahatlıkla büyüyecektir.

Hafif yapılı drenajı yüksek toprakların tercih edilmesi halinde sağlıklı gelişim gösterir. Ortalama 8 cm. boyutlara ulaştığında çiçeklenmeye başlayacaktır. Çiçekleri sarı renkli, tatlı kokuludur. Yarı gölgeli alanlarda ışık alabileceği şekilde konumlandırılması tavsiye edilir. Kış uykusuna ihtiyacı vardır. Kışa geçildiğinde büyümesindeki duraksama da kış uykusundan kaynaklıdır.

Astrophytum asterias Kaktüsü

Astrophytum asterias Kaktüsü

Astrophytum asterias (Super Kabuto)

Astrophytum asterias, Super Kabuto olarak da bilinen, Meksika’nın kuzeydoğusunda yetişen bir kaktüs türüdür. Yeşil ve hafif grimsi renkte, sevimli, küçük ve küresel bir şekli vardır. Areollerinin ortasındaki beyaz noktacıklar görünümüne hoş bir hava katar.

Bu dikensiz kaktüs, düşük ve yassı gövdesi, beyaz yıldız şeklindeki lekeler ve güzel sarı çiçekleri ile dikkat çekicidir. Orta derecede sulama ihtiyacına sahip olan Astrophytum asterias yaklaşık 6 cm. çapa kadar büyüyebilir. İyi drene olan hafif formlu topraklarda bakılması gerekir.

Mammillaria albiflora

Mammillaria albiflora

Mammillaria albiflora

Mammillaria albiflora, dikensiz ve beyaz çiçekli bir kaktüs türüdür. Bu kaktüs, genellikle çevresine yayılan, yuvarlak ve yeşil gövdesi ile tanınır. İçerdiği sütlü beyaz sıvı nedeniyle “sütlü” olarak da adlandırılır. Mammillaria albiflora boyut bakımından çapı 2.5 cm civarlarında olan küçük kaktüslerden biridir.

Benzer İçerikler  Orkide Bakımı Nasıl Olmalı?

Mammillaria albiflora sukulent gibi düşünülen nadir bir kaktüs çeşididir. Diken yapısı yumuşak, yayvan ve yıldızı andıran şekliyle batmayan bir yapıdadır. Yakıcı olmayan güneş ışığını ve orta derecede sulanmayı sever. Sapları üzerinde radyal yapılı dikenleri vardır. Merkezinde sarı polenler taşıyan beyaz renkli çiçekleri bulunmaktadır.

Mammillaria hernandezii

Mammillaria hernandezii

Mammillaria hernandezii

Mammillaria hernandezii, dikensiz ve güzel çiçek açan bir kaktüs türüdür. İlkbahar ve yaz aylarında, beyaz ve pembe tonlarında çiçekler açar. Gövde yapısı yuvarlak ve yeşil olup, sıkı sürgünlerle kaplıdır. Areollerinden sivri uçlar çıkıyor olsa da yumuşak, yünlü yapısından dolayı dikeni batmayan kaktüs çeşitleri arasında kabul görür.

Mammillaria hernandezii küçük küresel kaktüslerden biridir. Yazın bol miktarda ışığa ihtiyaç duyar ve yaz aylarında dış mekanlarda ya da aydınlık bir pencere önünde yetiştirilebilir. Kuruduğundan emin oldukça sulanması gerekli olan Mammillaria hernandezii, orta derecede su ihtiyacına sahiptir.

Mammillaria herrerae - Golf Topu Kaktüsü

Mammillaria herrerae – Golf Topu Kaktüsü

Mammillaria herrerae (Golf Topu Kaktüsü)

Mammillaria herrerae, Golf Topu Kaktüsü olarak da bilinen, dikensiz ve beyaz çiçekli bir kaktüs türüdür. Bu tür, yuvarlak ve yeşil gövdesiyle golf topunu andırır. Bu kaktüs, evde yetiştirilmesi ve bakımı kolay olan bir türdür. Mammillaria herrerae kaktüsünün yumuşak dikenleri; kaktüsün etrafını yayvan biçimde sardığından ele batmaz.

Gövde çapı ortalama 2,5 cm boyutlarda olan Mammillaria herrerae pembe renkte çiçek üretir. Yazları gün ışığını severken soğuk havalarda içeri alınması gereken türlerden biridir. Toprağı kurudukça sulanmalı, aşırıya kaçılmamalıdır.

Mammillaria humboldtii Kaktüsü

Mammillaria humboldtii Kaktüsü

Mammillaria humboldtii (Kartopu Kaktüs)

Mammillaria humboldtii, dikensiz ve beyaz çiçekli bir kaktüs türüdür. Kartopu Kaktüs olarak da adlandırılan bu tür, yuvarlak ve beyaz gövdesi ile karakterizedir. Evde yetiştirilmesi ve bakımı kolay olan bu kaktüs, hem estetik hem de pratik bir seçenek sunar. Mammillaria humboldtii kaktüsü etrafını saran küçük beyaz dikenleri ile sevimli küresel yapılı bir kaktüs türüdür.

Yatay dikenleri ele batmayan Mammillaria humboldtii kaktüs pembe çiçek üretir. Genellikle kümelenme eğilimi gösterir ve kümelenen kaktüslerden hoş bir set oluşturur. Gün ışığını sever fakat yakıcı güneş ışığına maruz bırakılmaması gerekir. Toprağı hafif nemli olmalı, kurudukça sulanmalıdır.

Mammillaria lasiacantha Kakrüsü

Mammillaria lasiacantha Kakrüsü

Mammillaria lasiacantha

Mammillaria lasiacantha, dikensiz ve beyaz çiçekli bir kaktüs türüdür. Bu kaktüs, beyaz ve ince tüylerle kaplı yeşil gövdesi ile bilinir. İlkbahar ve yaz aylarında, beyaz çiçekler açar ve oldukça şık görünür. Ortası nispeten kırmızı ve pembe olan beyaz renkli çiçekler üretir.

Mammillaria lasiacantha kaktüsü 2,5 cm çapa sahip boyutlarıyla, küçük türlerden biridir. Yumuşak dikenlerle sarılı yapısıyla tanınır ve dikenleri batmayan türlerdendir. Yaz aylarında sulama ihtiyacı artar, dikkatli sulanmalı, tabağında biriken su dökülmelidir.

Mammillaria pectinifera Kaktüsü

Mammillaria pectinifera Kaktüsü

Mammillaria pectinifera

Mammillaria pectinifera, dikensiz ve çiçekli bir kaktüs türüdür. Bu kaktüs, beyaz ve ince tüylerle kaplı yeşil gövdesi ve ilkbahar aylarında açan çiçekleri ile bilinir. Oldukça dayanıklı ve bakımı kolay bir türdür. Bahar ve yaz aylarında havaların ısınmasıyla birlikte pembe renkli çiçek açar.

Mammillaria pectinifera katüsü, minik yumuşak dikenlerle kaplıdır. Aydınlık yerlerden hoşlanır, perdenin arkasında kalacağı şekilde, bir sehpa üzerinde bakımı yapılabilir. Doğrudan güneş ışığına maruz bırakılmamalı, toprağı kurudukça sulanmalıdır.

Mammillaria plumosa - Tüylü Kaktüs

Mammillaria plumosa – Tüylü Kaktüs

Mammillaria plumosa (Tüylü Kaktüs)

Mammillaria plumosa, Tüylü Kaktüs olarak da bilinen, dikensiz ve beyaz çiçekli bir kaktüs türüdür. Bu tür, adını üzerini kaplayan ince ve yumuşak beyaz tüylerden alır. Tüyü andıran ve ele batmayan dikenleri sayesinden tüylü kaktüs adını almıştır. Çiçekleri beyaz ve kremsi renkte olup, oldukça gösterişli ve şık görünür.

Tüylü Kaktüs, evde yetiştirilmesi ve bakımı kolay olan popüler bir seçenektir. Yazın direkt güneş ışığı değmeyen aydınlık bir balkon ya da pencere önünde bakılabilir. Sulama konusunda hassas olan tüylü kaktüs çok sulanmamalı, kuru da bırakılmamalıdır. Aşırı sulanmamış nemli bir toprak yapısı idealdir.

Mammillaria solisioides Kaktüsü

Mammillaria solisioides Kaktüsü

Mammillaria solisioides

Mammillaria solisioides, Meksika’nın Chihuahuan çölünde yetişen küçük bir dikensiz kaktüs türüdür. Küçük, parlak renklerde güzel çiçekler açar. Gövde yapısı yuvarlak ve yeşil olup, üzeri beyaz tüylerle kaplıdır. İlkbahar ve yaz aylarında, beyaz ve sarı tonlarında çiçekler açar.

Mammillaria solisioides, aşırı sulanmaktan ve çok nemli topraktan hoşlanmadığından dikkatli sulanması önerilir. Kışın haftada bir kez ve yazın haftada iki kez toprağı kurudukça sulanabilir. Perdenin arkasından sızan aydınlık gün ışını sever. 10 santigrat derecenin altındaki sıcaklarda içeri alınması gerekir.

Opuntia aurea Kaktüsü

Opuntia aurea Kaktüsü

Opuntia aurea (Coombe’nin Kış Parıltısı)

Coombe’nin Kış Parıltısı olarak bilinen Opuntia aurea, dikensiz ve güzel çiçek açan bir kaktüs türüdür. Bu tür, kış aylarında parlak çiçekler açan, düşük ve yassı gövdesi ile dikkat çekicidir. Çok az dikeni olan ya da hiç dikeni olmayan varyeteleri vardır. Sarı, mor ve pember renkli çiçek üretir.

Benzer İçerikler  Barış Çiçeği Bakımı Hakkında Herşey

Opuntia aurea kaktüsü yastık görünümlü kaynana dilini andıran yapraklara sahip olan bir türdür. Dış mekanlara da uygun olan Opuntia aurea, güneş ışığını tolere edebilir ve orta derece de su ihtiyacı vardır. Ayrıca kışları eksi derecelere sahip iklimlerde iç mekanda bakılması tavsiye edilir.

Pachycereus marginatus Kaktüsü

Pachycereus marginatus Kaktüsü

Pachycereus marginatus (Meksika Çit Sonrası Kaktüs)

Meksika Çit Sonrası Kaktüs olarak bilinen Pachycereus marginatus, dikensiz ve etli bir kaktüs türüdür. Bu tür, Meksika’nın kuzeyinde yetişir ve dikdörtgen, sütun şeklindeki gövdesi ile tanınır. Üzerinde beyaz yün benzeri bir doku ve yaz aylarında açan beyaz çiçekler bulunur.

Pachycereus marginatus kaktüsü sıcak iklime sahip bölgelerde çoğunlukla dışarıda yetiştirilen uzun boylu kaktüs türleri arasındadır. Uygun iklime sahip bölgelerde düzenli bakımla 3-5 metre boyutlara ulaşabilir. Dallanma eğilimi gösteren Pachycereus marginatus kaktüsü, dalların arasında bir kaç tane diken yapısına sahip olduğundan kısmen dikensiz olarak kabul edilir. Sıcak iklimlerde iyi sulanması önerilir.

Echinopsis subdenudata

Echinopsis subdenudata

Echinopsis subdenudata

Echinopsis subdenudata, dikensiz ve güzel çiçek açan bir kaktüs türüdür. Echinopsis subdenudata kaktüsü, Echinopsis ancistrophora’ nın dikensiz melezi olarak kabul edilir. Küresel forma sahiptir ve dikensiz kaktüs çeşitleri listemizin bir başka üyesidir.

Bu tür, beyaz ve krem renkte büyük çiçekler açar. Gövde yapısı yuvarlak ve yeşil olup, sıkı sürgünlerle kaplıdır. Dikenlerin yerini beyaz pamuksu yünümsü bir yapı almıştır. Güneş ışığını seven Echinopsis subdenudata büyüyen kaktüslerden biridir. Sulanmayı sever, yazları iki-üç güne bir sulanabilir.

Echinocereus triglochidiatus inermis Kaktüsü

Echinocereus triglochidiatus inermis Kaktüsü

Echinocereus triglochidiatus inermis

Echinocereus triglochidiatus inermis, dikensiz ve güzel çiçekli bir kaktüs türüdür. Bu tür, ilkbahar aylarında parlak kırmızı çiçekler açan, sütun şeklindeki gövdesi ile tanınır. Çoğunlukla dikenleri yoktur. Ancak bazen çok az miktarda dikeni olabilir.

Echinocereus triglochidiatus inermis, yok denecek kadar az dikene sahip olmasından dolayı dikensiz kaktüs çeşitleri listemizde yer almaktadır. Gelişmek, çiçek açmak için özellikle yaz aylarında parlak gün ışığına ihtiyaç duyar. Toprağı drenaj yapısı bakımında güçlü, yumuşak olmalıdır. Sulama konusunda aşırıya kaçmadan toprağının nemli olmasını sağlamalısınız.

Echinocereus rigidissimus Kaktüsü

Echinocereus rigidissimus Kaktüsü

Echinocereus rigidisimus (Gökkuşağı Kaktüs)

Gökkuşağı Kaktüs olarak da bilinen Echinocereus rigidisimus, dikensiz, sütun şeklinde bir yapıya sahip olan ve güzel çiçek açan bir kaktüs türüdür. Arizona gökkuşağı kaktüs olarak da bilinen Echinocereus rigidisimus kaktüsü büyüme durumuna bağlı olarak, küresel veya silindirik şekil alabilen ilginç bir kaktüs çeşididir. Genellikle kendi başına büyür, 30 cm kadar büyüyebilir.

Dikenleri gövdesine doğru kavisli bir yapıya sahip olduğundan dikeni batmayan bir tür olarak nitelendirilebilir. Gökkuşağı kaktüsü olarak da tanınan Echinocereus rijidisimus’ un dikenleri mor renkli olmakla birlikte açık pembe renge dönen özelliğiyle dikkat çeker.

Güneş ışığını sever, yazları havaların ısınmasıyla birlikte çiçeklenme başlar. Pembe-mor arası renklerde çiçek açar. Soğuğa karşı hassas türlerden biri olduğundan, 10 derecenin altındaki sıcaklıklarda iç mekanda bakılması tavsiye edilmektedir.

Echinocereus viereckii - Morricalii varyetesi

Echinocereus viereckii – Morricalii varyetesi

Echinocereus viereckii – Morricalii varyetesi

Echinocereus viereckii Morricalii varyetesi, dikensiz ve güzel çiçek açan bir kaktüs türüdür. Bu tür, ilkbahar ve yaz aylarında mor renkte çiçekler açar. Gövde yapısı sütun şeklinde ve yeşil renkte olup, üzerinde beyaz tüyler bulunur. Şekil olarak küresel olsa da geliştikçe sütunlu bir hal alabilir. Yükseklik bakımından 18 ila 20 cm kadar büyüyebilir.

Parlak yeşil gövdesiyle öne çıkan Echinocereus viereckii kaktüsü Morricalii varyetesi, var ile yok arası azlıkta bir diken üretebilir. Güneş ışığını seven yapısıyla iç ve dış mekanlarda bakılabilir. Yazları büyüme döneminde kurudukça sulanacak şekilde bir sulama sıklığı tavsiye edilirken, kışları uyku moduna geçeceğinden birkaç hafta bir olacak şekilde sulanabilir.

Rhipsalis Kaktüsleri

Rhipsalis Kaktüsleri

Rhipsalis Kaktüsleri

Rhipsalis kaktüsleri, dikensiz ve sarkık yaprakları ile dikkat çeken bir kaktüs grubudur. Bu kaktüsler, iç mekan süslemelerinde sıklıkla tercih edilir ve ilkbahar aylarında beyaz veya pembe tonlarında çiçekler açar. Rhipsalis çiçeği ismiyle de tanınan Rhipsalis kaktüsü, tropikal ve dikensiz kaktüs çeşitleri arasındadır.

Benzer İçerikler  Çim Adam Yapımı Hakkında Herşey

Rhipsalis tek bir türün ismi olmayıp, farklı türlerden oluşan bir varyete ailesinin genel adıdır ve yaklaşık 43 farklı türü barındırmaktadır. Hafif gölgeli, güneş ışığının yakıcı etkisinden uzak ama aydınlık ortamları severler.

Hatiora Kaktüsleri

Hatiora Kaktüsleri

Hatiora Kaktüsleri (Paskalya Kaktüsü)

Hatiora kaktüsleri, Paskalya Kaktüsü olarak da bilinen, dikensiz ve güzel çiçek açan bir kaktüs grubudur. Bu tür, ilkbahar aylarında parlak kırmızı, turuncu, pembe veya beyaz çiçekler açar. Sarkık yaprakları ve gövdesi ile popüler bir ev bitkisidir. Klasik kaktüslerden farklı görünümleriyle dikkat çekerler.

Dikenleri olmadığından normal saplar yerine sarkan dalları bulunmaktadır. Hafif kırılgan yapılı olsalar da dayanaklı türlerdir. Perdenin ardından gelen gün ışığını severler. Ilıman iklimleri tercih ettiklerinden, soğuk havalarda iç mekanda bakılmaları gerekir. Sularken toprağın kuruması beklenmeli, orta derecede sulama yapılmalıdır.

Epiphyllum - Atlas Çiçeği - Orkide Kaktüsü

Epiphyllum – Atlas Çiçeği – Orkide Kaktüsü

Epiphyllum (Atlas Çiçeği)

Epiphyllum, dikensiz ve büyük, gösterişli çiçekleri ile tanınan bir kaktüs türüdür. Atlas Çiçeği olarak da bilinen bu tür, beyaz, pembe, kırmızı, mor ve turuncu renkte çiçekler açar. İç mekanda sarkaç şeklinde asılı olarak yetiştirilebilir. Rastgele uzayan dalları vardır, geceleri açan beyaz renkte ve hoş kokulu çiçeklere sahiptir.

Epiphyllum kaktüsü ülkemizde atlas çiçeği ve orkide kaktüsü isimleriyle de tanınmaktadır. Atlas Çiçeği, sıcak ve aydınlık ortamları tercih ettiğinden yazları kapalı balkon gibi mekanlarda bakımı yapılabilir ve iyi sulamayı sever. Kışları ise mutlaka aydınlık iç mekanlara alınmalıdır. Çünkü soğuk havalar karşı oldukça hassastır.

Blossfeldia liliputana Kaktüsü

Blossfeldia liliputana Kaktüsü

 

Blossfeldia liliputana

Blossfeldia liliputana, dünyanın en küçük kaktüs türü olarak bilinir ve dikensizdir. Bu minik kaktüs, yuvarlak ve yeşil gövdesi ile dikkat çeker. Kısa boyutlu küre şekle sahip minimal bir kaktüs türüdür. Dikenleri yoktur, dikenlerin yerine beyaz tüyler üretmiştir.

Blossfeldia liliputana, o kadar küçüktür ki çapı 1 cm boyutlara ulaştığında çiçeklenmeye başlar. Beyaz ve sarı arası renklerde çiçek açar. Yakıcı olmayan parlak gün ışığını sever, aşırıya kaçılmadan, kurudukça sulanması gereken bir kaktüs türüdür.

Schlumbergera - Yılbaşı Kaktüsü

Schlumbergera – Yılbaşı Kaktüsü

Schlumbergera (Yılbaşı Kaktüsü)

Schlumbergera, Yılbaşı Kaktüsü olarak da bilinen, dikensiz ve güzel çiçek açan bir kaktüs türüdür. Bu tür, kış aylarında parlak kırmızı, pembe, beyaz ve turuncu renkte çiçekler açar. Gövdesi sarkık ve etli yapraklıdır, evde yetiştirilmesi ve bakımı kolaydır. Kısmen kırılgan dalları uzadıkça sarkan bir forma sahiptir.

Yılbaşı Kaktüsü, ülkemizde farklı birçok varyetesiyle, oldukça popüler olan kaktüs türlerinden biridir. İyi sulanmayı sever, direkt güneş ışığına maruz kalmaktan hoşlanmaz. Güneş konusunda hassas olduğundan; gün ışığını perdenin arkasından güzel alan bir pencerenin arkasında ya da kapalı balkonlarda yetiştirilebilir.

Tacinga funalis Kaktüsü

Tacinga funalis Kaktüsü

Tacinga funalis

Tacinga funalis, Güney Amerika’da yetişen bir diğer dikensiz kaktüs türüdür. Gövdesi ince ve kıvrımlıdır ve açık pembe çiçekleri vardır. Hem iç mekan hem de dış mekanda yetiştirilebilen ve dikeni kaktüs türlerinden biridir. Gövdesinde diken yerine ince bir katman tüyle kaplı, yumrulu bir yapı vardır.

Tacinga funalis çok büyük boyutlara ulaşabilir, hatta iyi bakılan bazı Tacinga funalis kaktüslerinin 11 metre boyutlarına kadar büyüyebildiği rapor edilmiştir. Güneş ışığını sever ama yarı gölgeli yerlerde de bakılabilir. Sadece kışların soğuk olmadığı, ılıman iklimlerde yetiştirilmesi önerilir. Sulamanın orta derecede yapılması kafidir.

Sonuç olarak, dikensiz kaktüsler ev ve ofislerde popüler süs bitkileridir. Bu bitkilerin birçok türü vardır ve hepsi farklı görünüme sahiptir. Bazıları küçük ve yuvarlakken, bazıları uzun ve incedir. Bazıları çiçeklerini turuncu veya pembe olarak açarken, bazıları beyaz veya kırmızıdır. Dikensiz kaktüsler, herhangi bir bitki severin kolayca yetiştirebileceği ve bakımını yapabileceği bitkilerdir.

  • Yazımızın devamında Kaktüs Çeşitleri Hakkında Bilgiler konulu makalemizi incelemek isterseniz tıklayınız.
  • Ayrıca, Çiçek Açan Kaktüslere ilginiz varsa; çiçekli kaktüs çeşitleri ve özellikleri konulu makalemizi incelemek için tıkayınız.
  • Son olarak kaktüsler dışında, Sukulent Bakımı Hakkında Herşey konusunda kapsamlı bilgilerden oluşan makalemizi okumak isterseniz tıklayınız.

En Güzel Dikensiz Kaktüs Çeşitleri ve İsimleri




ZİYARETÇİ YORUMLARI - 3 YORUM

Bitkibalik.com Tüm Hakları Saklıdır. 2018-∞